22 март е датата на Мача на Звездите, Пазарджик приветства шоуто

22 март е датата на Мача на Звездите, Пазарджик приветства шоутоМачът на Звездите ще се проведе на 22 март, съобщиха организаторите на надпреварата. Пазарджик ще приеме шоуто през тази година, като 17-о му издание се организира от БФ Баскетбол в партньорство с Община Пазарджик, ЕС Медиа АД, Списание СПРИНТ и BGbasket.com.

Пазарджик - Европейски град на спорта 2020 - ще приеме шоуто през тази година, като 17-о му издание се организира от БФ Баскетбол в партньорство с Община Пазарджик, ЕС Медиа АД, Списание СПРИНТ и BGbasket.com.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, Георги Глушков - президент на БФ Баскетбол и Ренета Камберова - председател на "Пазарджик спортува" представиха събитието пред медиите в Гранд Хотел Хебър.

"За нас е привилегия да съобщим датата. След кратко, но ефективно обсъждане се спряхме на първа пролет - 22 март. Благодарим, че ни се гласува доверието. Искаме да направим този мач, както се прави навсякъде по света - празник, на който баскетболистите да се почувстват добре и шоуто да зарадва всички. Понякога баскетболът тук остава назад, но искахме да покажем съпричастност и към този спорт. Всички знаем, че тази зала е била домакин на една легендарна победа на националния ни отбор над Югославия от 1988 година. Ще се видим на 22-и," заяви кметът Тодор Попов.

Георги Глушков допълни: "Българска федерация баскетбол се радва, че за поредна година ще има възможност посредством Мача на звездите да популяризира нашия спорт в още един град в страната. Благодаря на Община Пазарджик, кмета Тодор Попов и всеотдайната Ренета Камберова, че направиха възможно това. Нямахме никакви колебания в това да организираме Мача именно тук, защото условията са отлични, а в последните седмици работата заедно ни убеди, че можем да създадем наистина хубаво събитие. Знам, че залата в Пазарджик често е пълна, и се надявам и на 22 март да бъде така. Тази година връщаме формата Българи срещу Чужденци и смятаме, че ще се получи шоуто, което очакваме. Вярваме, че с домакинството тук, ще дадем нов старт на баскетбола в Пазарджик.

Като част от събитието ще видите и националния ни отбор за юноши до 17 години, който това лято ще участва на историческо световно първенство. Домакин е София, а за първи път от много години наш национален тим ще играе на такъв голям форум. За нас е чест оттук - Пазарджик, да бъде и отправната точка за тези млади таланти."

Входът за зрители през целия ден ще е свободен. "Така е на всички спортни събития в Пазарджик," разкриха кметът и Ренета Камберова. Амбициите на Община Пазарджик са да обхване 55% от населението да спортува в следващите години. Ще има и поне още една нова зала в града, след което ще се мисли и за професионален баскетболен отбор.

"Това е първото толкова голямо събитие към инициативата Пазарджик - Европейски град на спорта," продължи Камберова. "Подготвили сме доста неща, целият ни екип работи ентусиазирано за всяко събитие. Ще дадем най-доброто от себе си, да се получи както трябва за всички. Една от големите изненади за феновете ще бъде игра с публиката, където няколко щастливи участници ще могат да играят с кош от центъра за 1000 лева награда."

Освен същинското събитие - Мачът на Звездите на НБЛ - ще има още две срещи.

Вече традиционно Българската баскетболна лига за аматьори (ББЛ) организира свой звезден мач - Североизток срещу Югозапад, с който ще започне баскетболният 22-и март.

Феновете на играта в Пазарджик ще видят и националния отбор за юноши U17, който това лято ще участва на Световното първенство в София. България U17 ще играе срещу сборен отбор от ББЛ във втория мач от програмата.

Община Пазарджик е предвидила страхотни игри и изненади за публиката, на които ще бъде отделено специално време преди началото на същинския Мач на Звездите.

Неговото начало ще бъде дадено в 17.00 часа. Форматът през 2020 ще бъде Българи срещу Чужденци, а както винаги черешката на тортата ще са конкурси за Забивки, Тройки и Умения.

Гласуването за това кой ще играе в Мача на Звездите продължава до 2 март - http://allstar.basketball.bg/ - като потребителите имат възможност всеки ден по веднъж да дават своя вот.

Партньори

БФБНационална баскетболна лигаBGbasket.comБНТОбщина ПазарджикПазарджик - Европейски град на спорта 2020
Previous Next ЗАТВОРИ